Kulcsfogalmak a Bolygókhoz

A Nap asztrológiai jele

Nap: Életerő, hatalom, kreatív energia, a belső én kisugárzása. A horoszkópban ezen kívül jelzi még az éntudatot, az apát. Női horoszkópban a férjet.

A Hold asztrológiai jele

Hold: Az érzelmi-, lelki életet és a tudatalattit jelöli. A női horoszkópban az anyát, a saját anyai szerepkört, férfi horoszkópban is jelöli az anyát, de ezen kívül a feleséget is.

A Merkúr asztrológiai jele

Merkúr: Az intellektust, értelmet, a kommunikációs készséget, a kíváncsiságot, az analitikus és logikus gondolkodást képviseli.

A Vénusz asztrológiai jele

Vénusz: A szeretetet, szerelmet, a harmóniát, az érzelmi kapcsolatteremtést, a vágyakat és a művészeteket jelöli.

A Mars asztrológiai jele

Mars: A tetterőt, akaraterőt, kalandvágyat jelképezi. Ezen kívül még a szenvedélyességet, a küzdő képességet, az indulatokat, ösztönösségetis jelöli.

A Jupiter asztrológiai jele

Jupiter: Az életbe vetett hitet, egy magasabb erő vagy eszme szolgálatát jelképezi. A bölcsesség, jóindulat, optimizmus és a kiterjedés bolygója.

A Szaturnusz asztrológiai jele

Szaturnusz: A stabilitás, struktúra, szilárdság, fegyelem, felelősségérzet, merevség, kitartás, kötelességtudat és az állandóság jelölője.

Az Uránusz asztrológiai jele

Uránusz: Az emberben rejlő eredetiséget, újítókedvet testesíti meg. A szabadság és a függetlenség utáni vágyat is jelöli.

A Neptunusz asztrológiai jele

Neptunusz: Az egyetemes szeretet, feloldódás, együttérzés bolygója. Jelöli még az ember azon vágyát, hogy túl lépjen a hétköznapokon és bepillantást nyerjen a transzcendens világba. Az álomvilágot, a korlátok feloldását, a káoszt is jelképezi.

A Plútó asztrológiai jele

Plutó: Az újjászületés, a teljes átalakulás, a szélsőségek és a válságok jelölője. A Plutóval kapcsolatos tapasztalatok mindig kapcsolatosak a hatalommal, tehetetlenséggel, függőséggel és az alárendeltséggel. A gyógyítás de a rombolás is a plutói jelölőkhöz tartoznak.

Vissza a lap tetejére>>